:: Hanya ingin kau tahu ::

My photo
Hadapi dengan senyuman setiap apa yang kau lalui kerana ia akan baik-baik sahaja selepas ini..Percayalah kerana dengan senyuman manismu itu mampu mencairkan sejuta kelukaan yang terpalit di hati

Monday, 2 October 2017

Palong N9

Sudah lama Nadia tidak bertanya khabar Cik Dah sekeluarga..Dalam aplikasi mesej WeChat tu, Nadia mesej Myra..Myra tidak buat apa-apa aktiviti pada tengahari tu..Kemudian kami berbalas mesej.Seronok bila berjumpa balik jiran lama.Myra pun makin cantik dan rajin menolong ibunya.Memang pandai Cik Dah dan Cik Roslee mendidik anak-anaknya.
                Myra ada memberitahu yang dia sekeluarga akan ke Palong, Negeri Sembilan iaitu Nenek Saudara sebelah Cik Dah hari sabtu. Kebetulan hari yang mereka ingin ke sana tu adalah hari pekerja.Maklumlah cuti umum.Myra nak tunjuk kepada kakak.Tanpa berfikir panjang, Nadia sangka kakak tu adalah Nadia.Nadia pun setuju nak join ke sana.Nadia terus mesej Poksu untuk pergi ke sana.Poksu pun setuju saja dengan cadangan Nadia.Kami merancang untuk pergi malam hari pekerja.Dalam telahan Nadia, Nadia akan tidur di PD sebelum ke Palong tetapi Poksu terus ke Palong malam tu..
               
                “Kita ke mana?” kata Nadia. Pelik. Yela Nadia pernah drive ke PD mesti Nadia tahu jalan kesana.

                “Kita terus ke Palong.” Balas Poksu tanpa rasa curiga dengan persoalan Nadia.

                “Oh, saya ingat kita pergi ke PD dulu baru ke Palong”, kata Nadia.

                “ Kenapa? Kita terus sahaja ke Palong sebab dah lewat malam”, kata Poksu yang leka memandu ke Palong. Jalan ke Palong dikelilingi oleh pokok-pokok hutan dan terpencil.

                “Oh okey la” balas Nadia.

Sampai je ke rumah Palong, disambut oleh seorang perempuan yang berusia lingkungan 50-an. Poksu memanggilnya Mak Chit. Mak Chit menghulurkan tangan sambil bertanya khabar Poksu. Mak Chit memerhati ada seseorang yang keluar dari penumpang kereta.

                “Eden bawa kawan”, kata Poksu setelah melihat riak muka Mak Chit.

                “ Oh kawan. Nama apa?”, balas Mak Chit.

                “ Nadia”, kata Nadia segan.

Mak Chit  mempersilakan kami masuk ke rumah. Mak Chit seorang yang ramah. Mak Chit memberitahu kepada Poksu yang dia demam. Katanya dari petang ,Mak Chit tak bangun dan mengalami sakit kepala yang teruk.
               
                “Nasib Eden datang, kalau tak Mak Chit tidur sahaja”, Mak Chit bercerita dengan loghat Negeri Sembilan pekat.

                “Oh yeke”, balas Poksu. Terkejut dengan apa yang Mak Chit khabarkan.
Nadia yang mendengar perbualan mereka hanya memohon Allah menyembuhkan demam yang dialami oleh Mak Chit. Setelah mengambil beg pakaian, terus Mak Chit menunjukkan bilik kosong. Bilik yang dilengkapi dengan katil kelamin dan meja solek serta almari baju. Alhamduillah selesa sangat. Mak Chit menegur sekiranya ada kekurangan jangan segan silu beritahu pada dia. Nadia rasa selesa sangat lagipun badan penat kerana perjalanan dari Kuala Lumpur ke Palong memakan masa 5-6 jam..
                Sebelum tidur, ada mesej masuk dari Poksu.

                “ Sorry tau”, mesej dari Poksu. Poksu rasa bersalah kerana datang ke Palong terlebih dahulu.
               
                “ Oh. Tak pe”, Nadia balas dengan penat.

Sudah pukul 6 pagi, terdengar Mak Chit mengalunkan ayat-ayat Al-Quran. Nadia bangun mengambil wuduk dan solat subuh. Seterusnya, Nadia mandi dan tolong apa yang patut. Perkara yang biasa perempuan buat pada waktu pagi. Poksu terus keluar untuk beli sarapan pagi.
jemput breakfast..bismillah.. 
                Mak Chit beramah dan macam-macam cerita dia bercerita dengan kami sambil menyediakan bahan-bahan untuk menu tengahari. Mak Chit bercadang nak masak ayam kampung masak lemak cili api dengan daun kemaman, ikan keli bakar bersama cili sambal.
Ready to salai ikan keli!! 
                Dalam kelekaan kami menyediakan menu tengahari, tiba-tiba ada suara memberi salam. Rupa-rupanya Cik Dah sekeluarga datang kesini. Ya Allah, seronoknya Nadia bila mereka datang kerana Nadia kekok bila hanya kami bertiga sahaja dalam rumah tu. Meriah makan beramai. Petang tu, masing-masing mencari tempat lepak. Nadia perhati Poksu lepak dekat atas rumah.
ikan bakor..

                “You, kita balik KL ek? I ada urgent kerja nak kena buat.” Kata Poksu sambil memegang telefon bimbit Note 2.

                “Oh okey”, balas Nadia. Nadia terus mengemas beg pakaian.

Sebelum kami beransur pulang, azan Asar berkumandangan.Kami menghormati  jadi kami menunggu sehingga azan habis berkumandangan.

                “Ibu, kahwinkan sahaja Poksu dengan kakak”, sekali Alif dengan nada menyakat.


Sama ada Nadia dan Poksu malu dengan ayat yang dikeluarkan oleh Alif. Jadi kami tak mahu kekok bila kami berdua saja yang berada dalam kereta nanti.Dalam hati Nadia, insyaAllah kalau Allah izinkan jodoh antara kami. Nadia tak mahu berharap sangat perihal jodoh kerana pengalaman Nadia berkawan selama 4 tahun tidak menjanjikan apa-apa.




assalamualaikum..good morning peeps. HAPPY LABOUR DAY!

Berdua

Perkenalan kami bermula sejak dari rumah Cik Dah membuatkan kami selesa membalas mesej...Kadang-kadang Poksu datang ke Kepong atas urusan kerja dan sekiranya tiada kerja yang berkaitan, Poksu akan mengajak Nadia keluar makan area Desa Parkcity..Nadia jarang keluar ke Desa Parkcity kerana taman rekreasi tu membolehkan pengunjung membawa binatang peliharaan seperti anjing dan kucing..Ya Allah, betapa gerunnya Nadia apabila seekor anjing sebesar serigala muncul di hadapan Nadia...terus Nadia berlari ke belakang Poksu, Nadia tidak malu sekiranya bersentuhan dengan Poksu apabila kejadian tu berlaku...Nadia sememangnya takut dengan anjing..huhuhuuu...Pemilik anjing tersebut pun terkejut dengan aksi spontan Nadia lalu dia memintaa maaf atas apa yang jadi...Nadia yang berada di belakang Poksu hanya memandang ke bawah sahaja..Apabila Poksu mengetahui reaksi Nadia bila berhadapan dengan anjing

It’s ok” Poksu berkata

Sorry sorry” tanda pemilik anjing tersebut betul-betul berasa bersalah dengan apa yang terjadi...

Nadia sudah pulih sedikit trauma tadi dan kami menuju ke kedai makan...Makanan sudah pun sampai ke meja kami...Nadia menikmati makanan spaghetti aglio olio..
Masing- masing menikmati makanan, seketika Poksu ingin menyuapkan makanannya.Poksu ternampak sesuatu atas pinggannya.

"You tengok ni, apa ek?" soal Poksu kepada Nadia.

"Emm, macam something...Hmmm macam kaki lipas." Nadia beritahu dalam teragak-agak. Kelihatan sesuatu tu menyerupai kaki lipas.

Poksu memanggil pelayan kedai tu dan menyuruh budak pelayan tu melihat benda yang ditunjukkan oleh Poksu..

 “Cuba You tengok kat dalam ni ada apa ek? Macam kaki lipas kan?”, soal Poksu dengan muka yang cuak apabila makanan yang dipesan mengandungi sesuatu seperti kaki lipas..

Terus Poksu meletakkan sudu dan garfu di atas meja...Budak pelayan yang tidak tahu bercakap bahasa melayu dan inggeris dengan fasih membuatkan Poksu hilang sabar dan terus memanggil Pengurus kedai...Dari pemerhatiaan Nadia,budak pelayan tu berwarga asing...Kawan kepada budak pelayan datang dari arah mana ingin membantu tetapi Poksu tidak mahu bercakap dengan sesiapa pun melainkan Pengurus kedai..

Mana Manager you?” soal Poksu serius.

Manager keluar” jawapanyang diberi oleh pelayan tu membuatkan Poksu ingin beredar dari tempat makan tersebut..

You habiskan makanan, I nak bayar jap” Poksu terus ke kaunter.

Poksu ke kaunter pembayaran untuk membayar makanan yang Nadia pesan tetapi cashier tersebut mengira kesemua pesanan yang dibuat oleh Poksu..Poksu tidak mahu membayar bahagian makanannya kerana dia tidak menjamah apa pun makanan setelah melihat benda yang menyerupai kaki lipas berada dalam pinggan yang dipesannya..
Nadia yang masih lagi menjamah sedikit makanan terpaksa membatalkan niat untuk menghabiskan makanan kerana hidangan makanan yang dipesan oleh Poksu ada kaki lipas..

 “ Awak nak pesan makanan lain selain makanan ni” Nadia memberi cadangan.

I takkan makan kat sini sebab I tak tahu dapur diaorang bersih atau tak” jawap Poksu..

Jawapan Poksu membuatkan Nadia rasa bersalah kerana memilih restoran makanan tu..Kami pun beredar dan Nadia memohon maaf di atas apa yang terjadi tadi...Poksu menghantar Nadia pulang...


Nadia mencari kawan baik Poksu iaitu Azhar dalam Facebook untuk menyuruh Azhar membawa Poksu makan..Nadia menceritakan kejadian yang berlaku di restoran makanan tadi kepada Azhar dalam messenger..Azhar membalas ok...

Souvenior

      Hari berganti hari..sudah seminggu Nadia mahupun Poksu tidak menghantar sebarang mesej..Mungkin kami penat dengan kerja...pada masa yang terluang Nadia akan memikir siapa Poksu ni? Walaupun kami bersekolah di sekolah yang sama dan kenapa Nadia tidak pernah melihat Poksu di sekolah..Mungkin sahaja jarak umur kami berbeza 7 tahun...Dan apabila Nadia masuk ke tingkatan 1, Poksu pula sudahpun habis SPM dan menunggu panggilan dari Universiti dan Kolej...persoalan siapa Poksu tidak terjawab oleh siapapun...hanya tinggal tanda soal...Seingat Nadia, Nadia pernah membeli majalah sekolah tapi tidak ingat muka Poksu ni dekat mana-mana ruangan majalah sekolah tu...

Assalamualaikum..tengah buat apa tu?” mesej dari Poksu

 “Wkmslm..tak buat apa pun..hari ni kerja setengah hari..dalam pukul 1petang baru habis kerja” Nadia membalas mesej tersebut...

Terus kami berbalas mesej...Pada hari tu adalah hari Sabtu..Nadia masih berkerja setengah hari..Jadi waktu kerja Nadia dari pukul 8pagi hingga 1tengahari..Poksu ajak keluar..Nadia bercadang mengajak Kakcik untuk keluar menemani Nadia kerana Nadia segan keluar berduaan dengan Poksu..Nadia menghantar mesej kepada Poksu yang Nadia akan membawa Kakcik bersama..Poksu memahami...
                Sambil menyiapkan kerja sempat lagi Nadia memikirkan ajakkan Poksu petang nanti...Nadia sudah pun merancang persiapan diri untuk berjumpa dengan Poksu..Nadia ingin memakai baju apa?tudung apa?..hahahahaaaaa...biasalah perempuan apabila mahu keluar dengan kawan-kawan ataupun dengan sesiapa pun mesti mahu kelihatan cantik dalam keadaan bersederhana mengikut kehendak ajakkan seseorang ataupun urusan yang berkaitan...
                Dalam pukul 1petang Nadia terburu-buru menyiapkan diri sambil melihat jam di tangan sudah pukul 2petang...Ya Allah...dah lambat...kerana Poksu sudahpun berada di Mall (ONE UTAMA)..
                 Nadia menyatakan bahawa Nadia lambat ke sana kerana jalan jem ketika tu dan parking kereta yang terhad kerana hari minggu sudah tentu ramai orang yang keluar berjalan-jalan di Shopping Complex...Dalam keadaan yang kelam kabut, Nadia terus menghantar  mesej kepada Poksu yang Nadia baru sahaja berada di tempat parking kereta..Pada masa yang sama, Nadia terus menelefon Poksu..dimana Poksu berada? Dalam masa yang sama, Poksu menyatakan dia  tidak menjamah sebarang makanan..huhuhuhuu kasihan Poksu tidak menjamah makanan walaupun waktu tu sudahpun melepasi waktu makan tengahari...Kami bertemu berhampiran dengan pameran kereta yang berada di bahagian atas tanah (ground floor)...Poksu memberi sesuatu kepada Nadia..Nadia mengambil dengan tangan terbuka..Katanya cenderahati dari Negara Gajah Putih (Thailand) kerana Poksu bercuti bersama kawan-kawannya...

               Setelah itu, Kami berada di Restoran Madam Quan dan memesan  makanan mengikut selera masing-masing sambil bercerita perihal Poksu ketika dia bersekolah di sana...Pelbagai perkara yang kami bualkan...Akhirnya, Poksu membayar makanan kami...Ya Allah, baiknya hati Poksu...Nadia hanya berkata dalam hati seterusnya mengucapkan terima kasih kerana belanja makan...Sebelum pulang, Poksu mahu ke kiosk Maybank untuk menebus point yang Poksu kumpulkan...Dan beg galas yang dia dapat...kebetulan Kakcik ingin membeli makanan Tako-tako...sambil menunggu makanan, Nadia masih memegang beg yang berisi cenderahati pemberian Poksu...Poksu melihat Nadia terkial-kial memegang beg tersebut kerana beg tu besar dan berat maka Poksu menghulurkan pertolongan untuk memegang beg tu sehingga kami berpisah menuju ke parking kereta masing-masing...



..:| dapat pun beg...

Poksu tu adik Cik Dah !!!

Setelah sekian lama hidup bujang yang tiada couple (cewah padahal time tu tengah couple dengan Mat Terap hahahaaa...whatever..)..Nadia bermimpi lagi...PORT DICKSON...kenapalah Port Dickson??...tak boleh jadi ni...Time tu Nadia free..tak kerja pada hari Sabtu..Nadia dekad nak pergi jumpa Cik Dah dan bertemankan adik Nadia (Kakcik)...Actually Nadia nak tunjuk kat Kakcik..PD tempat kami membesar dan bersekolah di sana..PD sudah banyak berubah..lain dulu dari sekarang..
    Sampai di sana..Nadia terus perkenalkan Kakcik pada Cik Dah sekeluarga...tetapi Cik Dah kenal Kakcik sebab dari raut wajah Kakcik masih sama...tetapi Nadia nampak lain ek ???...hmmm...Lunch time Nadia dan Kakcik lepak kat ruang tamu sambil tengok TV..Nadia terdengar Alif bercakap dengan seseorang...

       "Assalamualaikum, Poksu ada kat mana?, Alif terus menanya sambil mengangguk faham dimana si pemanggil tu berada...

Di sampuk dengan sapaan Cik Dah kepada Alif yang ingin juga tahu Poksu tu berada...
   
       "Ibu, Poksu on the way datang sini.",balas Alif kepada Cik Dah.

.Tanpa membuang masa Nadia menelefon Mak bagitahu Nadia berada dekat rumah Cik Dah bersama dengan Kakcik...Nadia memberi telefon pada Cik Dah dan mereka berbual-bual sambil bertanya khabar sesama sendiri...
      Ketibaan Poksu sudah kelihatan..Nadia tengok muka mamat tu dengan berfikir Cik Dah ada adik bongsu ek...Kenapa tak pernah nampak pun Poksu sebelum ni??hmmmm...Poksu ni pun memandang Nadia..Seingat Nadia..Penampilan Poksu berwajah bersih dan kemas berpakaian santai..berseluar pendek dan berbaju lengan pendek menampakkan badan sasa seperti ahli bina badan...Poksu ni kelihatan malu-malu melintas di hadapan Nadia dan Kakcik antara laluan nak ke dapur (bahagian dapur terdapat satu bilik..Nadia rasa bilik tu bilik Myra iaitu adik kepada Alif)...Apabila Poksu tu keluar..Poksu sudah pun menukar seluar dari seluar pendek kepada seluar panjang..kemungkinan Poksu tu berasa segan apabila Nadia melihat dia berseluar pendek...
   Poksu terus duduk di sebelah pintu utama sambil memegang telefon...Poksu terus menyapa kami berdua...Kakcik terus memberi respon terlebih dahulu...

        "Tinggal dekat mana?" Poksu meramah mesra..
   
       " Kitaorang tinggal dekat Kepong, kerja dekat Hospital Parkcity...Hospital baru buka under Ramsay Sime Darby..", balas Kakcik.
     
       "Oh..", Poksu mengangguk faham..Nadia pun mahu tahu Poksu tu kerja dimana?...

        "Kerja di Ampang, Selangor", balas Poksu..

Seketika masing-masing menyepi diri dari sebarang soalan..Tiba-tiba, Poksu meminta nombor telefon..tak tahu sama ada nombor telefon siapa yang Poksu mahukan...adakah Nadia or Kakcik?...Kakcik terus buka mulut sambil tersenyum gembira..

       "Nombor telefon Kaklong la", Kakcik memberitahu..

Ketika tu Nadia terpinga-pinga..Kenapa pula nombor telefon Nadia??..

    Tiba-tiba, ringtone telefon Nadia berbunyi menandakan ada mesej masuk melalui aplikasi Whatsapp..Gambar profile kelihatan seperti Poksu yang mempunyai janggut sejemput seperti ni.

Assalamualaikummesej pertama dari Poksu...

Wkmslm” serta- merta Nadia membalas mesej tu..

Nanti kita jumpa dekat KL ek” balas Poksu

Ok” Ringkas Nadia membalas mesej menandakan Nadia faham maksud Poksu...Kami akan berjumpa di Kuala Lumpur...

Sekian lama menyepi antara Nadia mahupun Poksu sibuk dengan kerjaya masing-masing dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai orang yang hanya makan gaji...Urusan kerja diselesaikan dengan sebaik  mungkin...Nadia yang berkerja sebagai jururawat di bahagian kritikal iaitu Dewan Bedah atau lebih terperinci Nadia berkerja menjadi Assistant Doktor Bius (GA nurse)

Assalamualaikum..tengah buat apa?” mesej dari Poksu.

 “Wkmslm...tak buat apa pun..tengah lepak-lepak sambil tengok TV” Nadia membalas mesej...


Kemudiannya kami berbalas mesej dan Poksu menyatakan dia akan bercuti di Negara Thailand untuk beberapa hari..Poksu bertanya sekiranya Nadia ingin sesuatu dari sana...Secara jujurnya, Nadia tidak pernah jejak kaki ke Negara luar...dalam Negara sendiri apatah lagi...Nadia hanya meminta Poksu selamat pergi dan balik...dan mengenai cenderahati tu, Nadia tidak kisah sangat kerana Nadia bukanlah seorang yang cerewet...Asalkan orang yang memberi tu ikhlas...
     

Saturday, 30 September 2017

throwback siapakah Poksu tu?

Salam..dah lama rasanya Nadia tak update perihal Nadia..kehidupan Nadia sekarang Alhamduillah bahagia di samping keluarga..Opsss.. lupa nak bagitau yang Nadia sudah pun berkahwin dengan adik jiran PD..hahaaa...tu la orang cakap Jodoh tu milik Allah..tiada siapa pun sangka Jodoh Nadia sebelah rumah je..Nadia pun sebenarnya macam tak percaya...
        Kisah bertembungan kami suami isteri setelah Nadia sendiri pergi ke rumah Jiran lama a.k.a kakaka ipar..hahaaa..Sebelum Nadia pergi ke rumah kakak ipar (Cik Dah)..memang Nadia selalu bermimpi yang Nadia pergi ke PD...sampai Nadia cakap mungkin Nadia rindu dengan kawan baik Nadia sendiri iaitu Cik Dah..dan apabila Nadia sampai ke sana.. Cik Dah tak kenal Nadia (mana nak kenal..kan dah lama tak berjumpa setelah Nadia habiskan tingkatan 3 then pergi ke Kedah)..
       Nadia ingat lagi ketika itu Nadia pergi waktu lepas maghrib dan kebetulan pulak si Alif (anak Cik Dah dah berkahwin)..Ya Allah..Alif dah berkahwin...Alhamduillah...Nadia terus tegur Cik Roslee (husband Cik Dah) dan Alif.. masa tu Alif dan Cik Roslee tengah lepak2 kat depan rumah..sampai je Cik Dah ke rumah..Nadia terus tegur Cik Dah..
  "Kenal ka saya ni siapa?", tegur Nadia..reaksi Cik Dah pulak hanya blur dan menggeleng kepala seperti tidak kenal siapa Nadia...
    "Saya Nadia anak Cik Zah sebelah jiran rumah Cik Dah",balas Nadia tersenyum sambil salam Cik Dah dan berpelukan..Cik Dah bertanya khabar kami sekeluarga..hahahaa..yang paling menggeletek hati Nadia apabila Cik Dah bertanya sesuatu diluar kotak fikiran Nadia..
  "Kakak dah berkahwin? Kakak dah ada boyfriend ka?", soal Cik Dah sampai tengok reaksi Nadia...Nadia hanya bagitau yang Nadia masih single and available (ketika tu Nadia couple dengan Mat Terap tapi pengalaman berkawan dengan Mat Terap membuatkan Nadia tak mahu berharap sangat takut tak kemana hubungan kami)..Nadia bukan tak mahu mengaku Nadia couple cuma Mat Terap yang Nadia berkawan ni macam tak bersungguh nak berkahwin..hmmmm...
    Pabila Nadia bagitau yang Nadia masih single and available tertiba Alif menyampuk "Ibu, kahwinkan sahaja Kakak dengan Poksu". Reaksi Nadia... siapa pulak Poksu ni...???....Masa tu tak fikir apa-apa yang tersirat...Nadia cuma fikir seorang je adik Cik Dah..tu pun Mamat yang suka pakai topi..Nadia ada bertanya pasal adik Cik Dah yang tu tapi Cik Dah cakap adik dia tu dah berkahwin dan mempunyai 4 orang anak...mmmmm ok lah dah berkahwin tapi adik Cik Dah mana pulak yang Alif sebutkan tu ???...
   





Saturday, 10 March 2012

.. pengajian ...

pengajian di kolej akan tamat pd 26 April 2012 .. sedih tp yg pasti ade kenangan terindah terutama tmpat tido .. hihiiii n member2 yg Nadia kenal selama 3 tahun nie .. sweet memories ever .. kawan2 yg mengenali diri dpt la memaafkan diri nie sekira Nadia ade bt korang terluka atau tersinggung dgn kata2 atau perbuatan .. Nadia akan merindui korang nt .. huhuu .. mesti banjir walaupun xde hujan .. heheee .. sekira nyer ade peluang kita akan berjumpa .. mb masa tu masing2 dh berumahtangga n makin cantik2 n smart2 .. hihiii .. harap2 rezki kita semua murah .. moga Allah permudahkan .. amin ... sekarang nie Nadia tgh buat latihan2 tutor bg .. byk kot dlm beratus soalan .. huhuuu .. nie suma ntk bg kita org standby dgn pelbagai soalan yg bakal kita org hadapi pd 21 Mac 2012 .. takut beb .. mcm nk pecah je otak n dada .. debaran makin rancak dh nie .. otak pn makin tepu dgn soalan2 n jawapan yg diberi agak sipi2 je .. confuse kot .. huhu .. moga2 Allah lancarkan pensel Nadia semasa Nadia menjawab soalan2 LJM nt .. amin .. berkat doa mak abah n org yg tersayang x d lupakan .. hihiii .. semoga tiada yg menghalang Nadia dr menjawab soalan2 tu nanti .. ook la Nadia nk continue bt latihan nie .. len kali Nadia update blog nie ..

Wednesday, 15 February 2012

..: taHuN niE (2012) :..


.. salam suma .. ari nie NaDia berpeluang ntk on blog .. kesibukan dgn exam dan gak posting nie amat memenat kan tp tu ar pengajian harus di habiskan sehingga tibe masa nyer ntk bekerja .. xsabar tp masa yg sama Nadia riso kalo2 Nadia xdpt keje d IpOh .. bkn apa Nadia rasa better kalo dkt dgn bakal suami .. lg plk nt nk dok sekali kn .. xkan seorg utara seorg selatan .. mau yg bergegar umah tgga kalo cm tu .. Nadia akan menghabiskan pengajian xlama lg .. 26 ApriL 2012 nie bis la course dipLoma in nursing yg Nadia ambk .. pengalaman merantau d negeri org sememengnyer ade pahit manis ..

... dlm 2 bln nie Nadia n M.H. ade jalan2 kt T'ganu n kL .. best sgt .. masa p T'ganu tu ar best sb 1st time tgk perlawanan hOki real pnyer .. dlm masa yg sama ade ar kejadian yg myedihkan berlaku antara kami berdua .. tp dpt d ubati dgn menonton hOki tu time M.H. jd pengadil ntk Malaysian Junior League 2012 .. best kot .. hihiii ... d kL plk Nadia dan Ana p tgk M.H. jd pengadil simpanan .. Ana sbg teman NAdia p sana .. seronok tp balik shah alam terus basah kuyup .. huhuu .. menggigil kami sb kami p nek kenderaan awam .. huhuu .. memori mandi hujan .. hahaaa .. best la bila Nadia d jaga n d manja kan dgn M.H.  .. swEeT weiii ..




 ..  nie cite hal peribadi plk .. sebenar nyer x d sangka hubungan kami (Nadia n M.H.) nie akan ke jinjang pelamin .. Nadia rasa xsabar ntk melangkah ke alam berumahtangga .. tp tu ar tanggungjawab tu kena ar jaga btl2 .. bkn senang nk bertahan kalo xbtl2 kuat semangat ..